Dit is waarom de Duitse ploeg niet langer 'Die Mannschaft' wordt genoemd

Waarom heeft Duitsland niet langer Die Mannschaft als bijnaam?
Vandaag om 07:35

Het Duitse nationale team wordt sinds 2022 niet langer 'Die Mannschaft' genoemd. Deze bijnaam, die in 2015 werd ingevoerd door de Duitse voetbalbond (DFB), werd geschrapt na hevige kritiek van fans en officials. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe deze bijnaam ontstond en waarom Duitsland er vanaf stapte.

De bijnaam ‘Die Mannschaft’ werd geïntroduceerd na de WK-winst in 2014. Het doel was om het team als symbool van teamgeest en succes neer te zetten. Vooral in het buitenland werd de naam goed ontvangen, maar in Duitsland zelf viel de term minder goed. Veel supporters vonden de bijnaam te arrogant en kunstmatig. Voorheen werd het elftal aangeduid als 'die Nationalelf' of 'de A-Mannschaft'.

Waarom stapte Duitsland af van de bijnaam 'Die Mannschaft'?

De naam 'Die Mannschaft' wekte irritatie op bij veel Duitse fans. Ze vonden de term respectloos tegenover andere teams en te veel gericht op marketing. Na interne discussies en peilingen onder supporters besloot de DFB in 2022 de naam te laten vallen, omdat deze meer verdeeldheid dan eenheid veroorzaakte.

Wat is de nieuwe bijnaam van Duitsland?

De DFB gebruikt nu weer de naam ‘die Nationalelf’. Deze traditionele bijnaam wordt door de meeste Duitse fans als minder controversieel gezien en sluit beter aan bij de lange historie van het team.