Wie is aanvoerder van Frankrijk?

Deze Fransman neemt de aanvoerdersband van Mbappé tijdelijk over

Vandaag om 11:30

Kylian Mbappé is niet van de partij bij Frankrijk tijdens de komende Nations League-wedstrijden, waardoor bondscoach Didier Deschamps een nieuwe aanvoerder moest kiezen. Wie heeft de aanvoerdersband overgenomen van de sterspeler? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

In de afwezigheid van Mbappé heeft Deschamps besloten dat Aurelien Tchouameni de aanvoerdersband zal dragen. De 24-jarige middenvelder van Real Madrid, die al 36 interlands achter zijn naam heeft, werd verkozen boven onder anderen Ibrahima Konaté en Jules Koundé. Het is echter wel duidelijk dat Tchouameni band draagt wanneer Mbappé er niet bij is, wat hem tot de nieuwe reserve-aanvoerder maakt.

Wie is de nieuwe aanvoerder van Frankrijk?

Tchouaméni, die in september 2021 debuteerde voor Les Bleus, zal tijdens het Nations League-duel tegen Israël voor het eerst als aanvoerder het veld op gaan. De middenvelder maakt al sinds zijn overstap van AS Monaco in 2022 indruk bij Real Madrid. Nu krijgt hij ook de kans om te laten zien dat hij leiderschap kan tonen op het hoogste internationale niveau. Hij neemt de rol als reserve-aanvoerder over van Antoine Griezmann. De aanvaller besloot onlangs te stoppen als international.