Francesco Farioli heeft zich tot de fans van Ajax gericht op Instagram

Farioli richt zich op Instagram tot Ajax-fans: 'Bedankt voor het begrip en geduld'

Vandaag om 16:48

Francesco Farioli heeft zich middels Instagram tot de supporters van Ajax gericht. De oefenmeester wil de fans van de Amsterdammers bedanken voor het begrip, het geduld en de steun die hij sinds zijn aanstelling heeft gevoeld.

Met dertien punten uit zes wedstrijden staat Ajax (twee wedstrijden minder gespeeld) momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie. Ook in de Europa League hebben de Amsterdammers vier punten bij elkaar gespeeld. Gezien alle, verschillende ontwikkelingen bij de club, laat Farioli zijn gevoelens spreken.

'Voetbaltrainer zijn is een voorrecht. Iemand zou kunnen zeggen dat het soms een behoorlijk ongemakkelijke rol kan worden, maar verwachtingen, druk en kritiek horen bij het werk', begint Farioli op Instagram. De Italiaan gaat vervolgens specifiek in op de situatie in Amsterdam. 'Deze reis in Amsterdam herinnerde me eraan dat we in het moderne voetbal allemaal met elkaar verbonden zijn: aandeelhouders, besturen, directeuren, coaches, spelers, staf, partners, fans en media.'

'Daarom vind ik het belangrijk om naar de gedachten en gevoelens van onze fans te luisteren', gaat Farioli verder, die vervolgens nog één keer het proces beschrijft waarna hij de fans bedankt. 'We spelen nooit alleen, zij maken deel uit van onze ploeg. Ze begrijpen de strijd en de moeilijkheden. Ze delen onze vechtlust en de wil om nooit op te geven. Ze kunnen onze visie, ideeën en vooruitgang voelen. Ze steunen het team, wat er ook gebeurt. Dit bericht is dus voor jullie, #Ajax-fans: bedankt voor jullie begrip, jullie geduld en jullie steun', besluit hij.

Over anderhalve week hervat Ajax de Eredivisie weer. De Amsterdammers spelen een uitwedstrijd bij Heracles Almelo.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Francesco Farioli (@francescofarioli)