Vermoedelijke opstelling Hongarije: Szoboszlai klaar voor Oranje-uitdaging

Dit is de vermoedelijke opstelling van Hongarije tegen Oranje in de Nations League
Vandaag om 13:44

Het Nederlands elftal gaat vrijdagavond in de Nations League op bezoek bij Hongarije. In de Puskás Aréna wacht Oranje een taaie tegenstander die zich graag wil bewijzen. Bondscoach Marco Rossi van Hongarije heeft te kampen met enkele blessureproblemen, maar kan nog altijd rekenen op zijn sterspeler Dominik Szoboszlai. De Liverpool-middenvelder is de grote blikvanger bij de Hongaren, en het is aan Oranje om hem in toom te houden. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van Hongarije met je door!

Vermoedelijke opstelling Hongarije tegen Nederland

De Hongaren zullen naar verwachting in een 3-4-2-1 formatie spelen, waarbij Szoboszlai als centrale schakel op het middenveld fungeert. Hij is niet alleen de leider van het team, maar ook de speler die met zijn passes en vrije trappen het verschil kan maken. Oranje zal op zijn hoede moeten zijn voor zijn afstandsschoten en spelinzicht. Naast Szoboszlai speelt Roland Sallai, die met zijn snelheid gevaarlijk kan zijn op de flanken, terwijl Barnabás Varga als diepste spits opereert.

In de verdediging hoopt Rossi dat het trio Endre Botka, Willi Orbán en Márton Dárdai het Nederlandse aanvalsspel kan afstoppen. Op de vleugels staan Bendegúz Bolla en Zsolt Nagy klaar om de flanken te bestrijken, terwijl András Schäfer en Tamás Nikitscher de controle op het middenveld moeten houden. Door een blessure is oud-AZ'er Milos Kerkez afwezig. Dénes Dibusz, die in plaats van de geblesseerde Péter Gulácsi het doel verdedigt, staat voor een zware avond tegen de Oranje-aanvallers.

Vermoedelijke opstelling Hongarije: Dibusz; Botka, Orbán, Dárdai; Bolla, Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs.; Szoboszlai, Sallai; Varga.

De wedstrijd tussen Hongarije en Nederland begint vrijdagavond om 20.45 uur in de Puskás Aréna en is live te volgen op NPO 3. VoetbalNieuws doet uiteraard ook live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.