Opstelling Oranje: Koeman kiest voor hereniging centraal duo, Zirkzee in de spits

Opstelling Oranje bekend voor Nations League duel met Hongarije
11 oktober om 19:32

Oranje treedt vanavond aan tegen Hongarije in de Nations League. Ronald Koeman heeft inmiddels zijn opstelling voor de ontmoeting bekend gemaakt.VoetbalNieuws.nl vertelt welke elf namen de bondscoach het veld op stuurt.

Onder de lat behoudt Bart Verbruggen het vetrouwen van Koeman. Sinds het afgelopen EK is de doelman van Brighton & Hove Albion de onbetwiste nummer één in het doel en zo ook tegen Hongarije. Achterin wordt Nathan Aké, die geblesseerd is, vervangen door Micky van de Ven. De verdediger van Tottenham Hotspur neemt de linksbackpositie in, hoewel hij bij zijn club meestal centraal speelt. Stefan de Vrij keert na zijn afwezigheid vorige interlandperiode weer terug en vormt samen met Virgil van Dijk het centrale duo. Denzel Dumfries zal de rechterflank gaan bestormen en completeert de achterhoede. 

Op het middenveld ontbreken enkele vaste krachten. Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Joey Veerman en Jerdy Schouten zijn er allemaal niet bij deze interlandperiode. Hierdoor moest Koeman flink puzzelen voor zijn middenrif. De keuze van de bondscoach is uiteindelijk gevallen op Ryan Gravenberch, Tijani Reijnders en Quinten Timber. 

Voorin kiest Koeman voor Joshua Zirkzee als spits. Op de flanken spelen Xavi Simons en Cody Gakpo, twee spelers die zich bewezen hebben als gevaarlijke aanvallers voor Oranje.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Van de Ven; Reijnders, Gravenberch, Timber; Simons, Zirkzee, Gakpo.