Hoe werken schorsingen in de UEFA Nations League?

Rood voor Van Dijk: hoe werken schorsingen in de Nations League?

13 oktober om 08:10
Laatste update: 13 oktober om 08:10

Virgil van Dijk heeft vrijdagavond in de Nations League-wedstrijd tegen Hongarije twee gele kaarten ontvangen. Hierdoor zal de aanvoerder de volgende groepswedstrijd van Nederland tegen Duitsland van aanstaande maandag moeten missen. Het duel tegen Hongarije eindigde in een 1-1 gelijkspel door een late treffer van Denzel Dumfries.

Hoe werken schorsingen in de Nations League?

De wedstrijd tegen Hongarije was de derde van zes in de groepsfase. Omdat de gele kaarten niet worden meegenomen naar de knock-outfase in maart 2025, betekent dit dat Van Dijk alleen de vierde wedstrijd, tegen Duitsland, moet missen. Na zijn schorsing is hij weer beschikbaar voor de resterende twee groepswedstrijden van Oranje tegen Hongarije (thuis) en Bosnië (uit). Dit geeft hem de kans om de belangrijke duels in de knock-outfase te spelen, mits hij geen extra kaarten ontvangt.

Oranje vecht nog steeds voor een plek in de kwartfinales van maart 2025, die over twee wedstrijden gespeeld zullen worden. Het team heeft de resterende drie wedstrijden hard nodig om de groepsfase goed af te sluiten en zich te verzekeren van een plaats in de volgende ronde. In maart vindt de kwartfinale plaats tegen één tegenstander, maar over twee duels, uit en thuis. De Final Four staan gepland voor juni 2025.