Vermoedelijke opstelling Oranje: wie vervangt Van Dijk tegen Duitsland?

Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Duitsland in de Nations League
13 oktober om 19:17

Het Nederlands elftal gaat maandagavond in de Nations League op bezoek bij Duitsland. Na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Hongarije van afgelopen vrijdag, zijn de mannen van bondscoach Ronald Koeman gebrand om een beter resultaat te behalen en de interlandperiode van oktober op een fijne manier af te kunnen sluiten. Dat zullen ze echter moeten doen zonder aanvoerder Virgil van Dijk, die geschorst is. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling met je door!

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Duitsland

Oranje speelde vrijdagavond een zeer matige wedstrijd in Boedapest. Na dik een halfuur kwamen 'we' op achterstand door een treffer van Roland Sallai. Diep in de tweede helft ontving Van Dijk zijn tweede gele kaart, waardoor hij het duel met Duitsland mist. Denzel Dumfries kopte vlak voor tijd nog de gelijkmaker binnen, waardoor er een punt werd binnengesleept.

Wie vervangt de geschorste Van Dijk tegen Duitsland?

Van Dijk zal überhaupt niet met Oranje meereizen naar München, waar het duel met Duitsland wordt afgewerkt. Na overleg met Koeman hebben beide besloten dat het goed is dat de aanvoerder rust neemt, gezien de vele wedstrijden die volgen met Liverpool. Het ziet ernaar uit dat Micky van de Ven zijn directe vervanger links in het centrum van de verdediging gaat worden. Samen met de beoogde gelegenheidsaanvoerder Stefan de Vrij vormt hij een duo. Denzel Dumfries is de rechtsback.

Wie staat er tegen Duitsland op linksback bij Oranje?

Aangezien Van de Ven zijn positie op linksback afstaat, moet er een vervanger worden gevonden. Dat lijkt de nog altijd pas 18-jarige Jorrel Hato te gaan worden. Toen Koeman in de slotfase van het duel met Hongarije meer defensieve zekerheid in wilde bouwen, koos hij ervoor om de Ajacied in het veld te brengen en hem daarmee te verkiezen boven de andere beschikbare linksback: Ian Maatsen. Bart Verbruggen is uiteraard de eerste doelman.

Wie is de spits bij Oranje tegen Duitsland?

Het middenveld bestaat net als tegen de Hongaren uit Ryan Gravenberch, Quinten Timber en Tijjani Reijnders. Xavi Simons (rechts) en Cody Gakpo (links) vormen de aanvallende flanken. In de spits is het stuivertje wisselen tussen Joshua Zirkzee en Brian Brobbey. Omdat eerstgenoemde tegen Hongarije startte, ziet ernaar uit dat Brobbey deze keer de kans krijgt.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van de Ven, Hato; Gravenberch, Q. Timber, Reijnders; Simons, Brobbey, Gakpo.

Duitsland - Nederland begint maandagavond om 20.45 uur in de Allianz Arena. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te zien op NPO 3.