PSV ziet international door blessure eerder terugkeren, twijfelgeval voor AZ-uit

PSV'er keert geblesseerd terug na interland, inzet tegen AZ onzeker

13 oktober om 20:49

PSV-spits Ricardo Pepi is eerder teruggekeerd naar Eindhoven nadat hij tijdens een interland met de Verenigde Staten geblesseerd raakte. De aanvaller kreeg in het duel tegen Panama een bal in zijn gezicht, waardoor hij het trainingskamp van de Amerikaanse ploeg vroegtijdig heeft verlaten.

Pepi maakte zaterdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama nog een doelpunt in blessuretijd en bepaalde de eindstand op 2-0. Hij kwam pas na een uur spelen in het veld, maar wist met zijn elfde doelpunt in 31 interlands opnieuw belangrijk te zijn voor zijn land. Kort na het doelpunt kreeg hij echter een bal in zijn gezicht, waarna uit voorzorg werd besloten dat hij niet meereist naar de volgende interland tegen Mexico.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure van Pepi is. PSV heeft geen verdere details vrijgegeven, waardoor zijn inzetbaarheid voor de Eredivisiewedstrijd tegen AZ komende zaterdag een vraagteken is. Naast Pepi is ook Jerdy Schouten onzeker voor het duel. Aanvoerder Luuk de Jong is wel fit en beschikbaar voor de topper tegen AZ.