Carsley sluit zichzelf uit voor vaste baan als bondscoach Engeland

Carsley sluit zichzelf uit voor vaste baan als bondscoach Engeland

13 oktober om 21:11

Interim-bondscoach Lee Carsley heeft zichzelf grotendeels uitgesloten als kandidaat voor de vaste functie bij het Engelse nationale team. Ondanks de 3-1 overwinning op Finland in de Nations League, benadrukte hij dat de functie een "wereldklasse coach" vereist.

Carsley zei na afloop: “Mijn opdracht was om zes wedstrijden te doen. Ik ben daar heel blij mee. Het is een bevoorrechte positie waarin ik me bevind. Ik geniet ervan, behalve de afgelopen twee dagen, dat was hard werken. Ik ben gewoon niet gewend aan verliezen met een Engels team. Ik neem verliezen niet goed op."

Hij voegde daaraan toe: "Deze baan verdient een wereldklasse coach die prijzen heeft gewonnen en daar is geweest en dat heeft gedaan, en ik ben nog op weg om dat te bereiken."

Carsley, die eerder de Onder-21 ploeg van Engeland naar de Europese titel leidde, lijkt na zijn interim-periode terug te keren naar die functie. Thomas Tuchel lijkt volgens diverse bronnen één van de voornaamste kandidaten te zijn om de nieuwe bondscoach van Engeland te worden.