Ajax aast op Antony: dit is de Braziliaan waard en zo zit zijn contract in elkaar

Ajax aast op Antony: dit is de Braziliaan waard en zo zit zijn contract in elkaar

Vandaag om 16:49

Antony staat mogelijk voor een vertrek bij Manchester United. De Braziliaanse aanvaller komt maar weinig in het plan van Erik ten Hag voor en Ajax toont interesse in een huurdeal. VoetbalNieuws vertelt je hoe het contract van de buitenspeler in elkaar zit en hoeveel hij waard is.

Voor United kwam Antony dit seizoen pas in vier wedstrijden in actie. In totaal staat de aanvaller op 141 minuten met daarin één doelpunt tegen Barnsley. Mede door zijn prijskaartje van ongeveer honderd miljoen euro is men kritisch op de buitenspeler. Bij United kwam hij geen minuut uit de verf en een vertrek komt steeds dichterbij.

Hoe zit het contract van Antony in elkaar?

In de zomer van 2022 tekende Antony bij United. Ajax ving een flinke som geld en zijn begin was naar behoren. Naarmate de tijd vorderde gingen de prestaties achteruit en zo ook zijn speeltijd. Bij zijn transfer tekende Antony een contract tot de zomer van 2027, een contract dat nog niet verlengd is. De Braziliaan wordt vertegenwoordigd door 4COMM, een bedrijf dat onder meer Lucas Moura en Alexandre Pato vertegenwoordigt.

Wat is Antony waard?

Ten tijden van zijn transfer zaten meerdere Europese topploegen achter Antony aan. United won de strijd en betaalde dus minstens 95 miljoen euro. Rond zijn overstap steeg zijn marktwaarde van 35 naar 75 miljoen euro, maar daar is momenteel nog weinig van over. Met de maand wordt de Braziliaan minder waard en momenteel wordt hij geschat op twintig miljoen euro.