Antony staat mogelijk voor terugkeer: dit zijn de kansen van Ajax

Antony staat mogelijk voor terugkeer: dit zijn de kansen van Ajax
Vandaag om 16:19

Ajax hoopt werk te kunnen maken van de komst van Antony. De Braziliaan die eerder succesvol was bij de Amsterdammers zit op een dood spoor in Manchester en VoetbalNieuws vertelt de kansen van een terugkeer.

Antony ging met enige bombarie weg uit Amsterdam. Na de overstap van Erik ten Hag naar Manchester United volgde de Braziliaan zijn manager en spekte hij de Amsterdamse kas met bijna honderd miljoen euro. De United-supporters hebben echter nooit kunnen zien wat het bestuur in hem zag. Hierdoor lijkt een exit in de maak.

Hoe worden de kansen van Ajax voor Antony ingeschat?

Ajax maakt mogelijk kans om Antony op huurbasis over te nemen. Echter is er nog geen feeststemming aangezien de club het financieel lastig heeft. "Dat Ajax op zoek is naar een linksbuiten, een creatieve middenvelder en eventueel een rechtsbuiten, dat is duidelijk. Alleen er wordt de indruk gewekt alsof Ajax nu heel veel kan, maar dat is gewoon niet zo", vertelt Mike Verweij van De Telegraaf. "Maar ja, zijn salaris is voor Ajax waarschijnlijk al te hoog gegrepen. Misschien dat United wel van hem af wil, en hem voor een prikkie wil verhuren aan Ajax. Ook omdat Ten Hag natuurlijk gewoon trainer van Ajax is geweest. Dan zou dat een optie kunnen zijn."

Een huurperiode terug bij Ajax zou voor de Braziliaan ook wel eens de beste optie kunnen zijn. "Misschien dat hij hier dan weer een beetje vertrouwen kan kweken, want in de Eredivisie loop je je tegenstander al snel voorbij als buitenspeler. Dus ik zou het niet eens zo'n hele gekke optie vinden."