'Real Madrid hoopt toe te slaan: Nederlandse wingback hoog op het lijstje'

'Real Madrid hoopt toe te slaan: Nederlandse back hoog op het lijstje'
Vandaag om 18:22
Laatste update: om 18:24

Real Madrid houdt Jeremie Frimpong nauwlettend in de gaten, meldt transferexpert Florian Plettenberg. De rechterwingback is één van de namen op het lijstje van De Koninklijke voor komende zomer.

Frimpong maakt de laatste maanden indruk in Europa. Met Bayer Leverkusen werd de back afgelopen jaar nog kampioen van Duitsland en werd de DFB Pokal binnengesleept. Plettenberg, journalist van SkySport, stelt dat Real verregaande interesse heeft en op een zomertransfer inzet. Leverkusen zou hiervan al op de hoogte zijn. Naar verluidt heeft Frimpong in zijn contract een afkoopclausule ter waarde van veertig miljoen euro staan, een bedrag dat menig topclub op tafel kan leggen.

Een transfer in de winter lijkt uitgesloten te zijn. Real is op zoek naar een verdediger aangezien Dani Carvajal onlangs zijn kruisband afscheurde. Volgens Plettenberg is een wintertransfer echter uitgesloten. Frimpong zou er geen trek in hebben om Leverkusen spoedig te verlaten. Afgelopen zomer leek Manchester United nog één van de ploegen met interesse.