Dit is het bijzondere detail rondom het aanstellen van Tuchel bij Engeland

Dit is het bijzondere detail rondom het aanstellen van Tuchel bij Engeland
Vandaag om 11:19

Thomas Tuchel werd al op 9 oktober aangesteld als nieuwe bondscoach van Engeland, maar zijn officiële startdatum is pas 1 januari 2025. Hoewel zijn contract al vroeg getekend werd, koos de Engelse voetbalbond FA ervoor om de aankondiging uit te stellen tot na de internationale wedstrijden. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom hij pas in 2025 zal beginnen.

De FA wilde de aanstelling van de nieuwe bondscoach pas na de UEFA Nations League-wedstrijden bekendmaken om zo min mogelijk afleiding te veroorzaken. Interim-coach Lee Carsley blijft in deze periode aan als hoofdtrainer en leidt het team tijdens de beslissende duels tegen Griekenland en Ierland.

De FA startte haar zoektocht naar een opvolger van Gareth Southgate direct na het EK 2024. Na gesprekken met verschillende kandidaten koos de FA unaniem voor Tuchel, die al ervaring heeft met Engelse internationals tijdens zijn periode bij Chelsea. Anthony Barry, die eerder met Tuchel werkte, wordt zijn assistent.

De startdatum van Tuchel is dus bewust gekozen na de belangrijke Nations League-wedstrijden. Vanaf januari 2025 zal hij zich volledig richten op de kwalificaties voor het WK van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.