Deze Eredivisie-trainers werden eerder geschorst voor uitspraken over een scheids

Deze Eredivisie-trainers werden eerder geschorst voor uitspraken over een scheids
17 oktober om 07:45

Peter Bosz verschijnt donderdagavond voor de tuchtcommissie van de KNVB om zijn schorsing van één wedstrijd aan te vechten. De PSV-trainer kreeg de straf voor zijn harde kritiek op scheidsrechter Danny Makkelie. Als het beroep wordt afgewezen, mist Bosz de topper tegen AZ op zaterdag. Hij is niet de eerste trainer die geschorst dreigt te worden door uitspraken over een arbiter.

In 2015 werd Bosz al eens voor vier wedstrijden geschorst, waarvan twee voorwaardelijk, toen hij Makkelie een 'schijtbak' noemde. Dit gebeurde tijdens zijn tijd bij Vitesse, waar hij boos het veld weigerde te verlaten na een rode kaart.

Roger Schmidt en John van den Brom

Ook Roger Schmidt, die in 2021 PSV-coach was, kreeg een schorsing van één duel nadat hij scheidsrechter Bas Nijhuis 'oneerlijk' en 'honderd procent onprofessioneel' had genoemd. John van den Brom, destijds trainer van AZ, werd in 2018 voor één wedstrijd geschorst na harde kritiek op Kevin Blom. Hij zei destijds: "Het is ongelooflijk dat deze meneer er altijd weer in slaagt dat wij ons na een wedstrijd druk maken om de scheidsrechter."

Leonid Slutskiy, Etienne Vaessen en Michiel Kramer

Leonid Slutskiy liep ook tegen een schorsing aan in zijn tijd bij Vitesse. Hij noemde Serdar Gözübüyük 'arrogant' en 'de meest vreselijke scheidsrechter ter wereld', wat hem twee wedstrijden schorsing opleverde, waarvan één voorwaardelijk. Daarnaast kregen RKC-spelers Etienne Vaessen en Michiel Kramer in 2021 een voorwaardelijke schorsing van één duel nadat zij Gözübüyük hadden bekritiseerd. Vaessen stelde dat de scheidsrechter voor 'elke scheet' floot.