In welk stadion spelen de FC Twente vrouwen tegen Chelsea in de Champions League?

In dit stadion speelt Twente tegen Chelsea in de Women's Champions League

Vandaag om 20:31
Laatste update: om 20:31

De FC Twente vrouwen staan voor hun volgende uitdaging van de Women's Champions League. Na Celtic spelen De Tukkers ditmaal hun eerste thuiswedstrijd tegen Chelsea. Waar zal de wedstrijd gespeeld worden? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

In dit stadion speelt FC Twente tegen Chelsea in de Women's Champions League

Normaliter noemen de vrouwen van FC Twente Sportpark Scheurserve hun thuishaven. Op die plek spelen De Tukkers altijd hun thuiswedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB beker. Echter is er voor de Women's Champions League een uitzondering gemaakt. Voor de drie wedstrijden in de groepsfase zal namelijk de Grolsch Veste de thuishaven zijn.

De hel van Enschede, zoals de bijnaam van het stadion luidt, biedt plaats aan dertigduizend toeschouwers. Deze zullen niet allemaal aanwezig zijn tijdens de eerste thuiswedstrijd tegen Chelsea, maar tijdens vorig seizoen toen FC Twente van de vrouwen van het Zweedse BK Häcken verloor zaten er ruim achtduizend mensen op de tribune. Dit jaar versloeg FC Twente in diezelfde ronde het Kroatische Osijek en ook de eerste wedstrijd in de groepsronde werd gewonnen van Celtic. Daarmee staat FC Twente momenteel bovenaan in de groep.