Bosz geeft medische update over Schouten, Karsdorp én Lang in aanloop naar AZ

Bosz geeft medische update over Schouten, Karsdorp en Lang aanloop naar AZ

Vandaag om 13:47
Laatste update: om 15:55

Op de langdurige blessuregevallen na, werkt PSV met een fitte selectie toe naar het duel met AZ in de Eredivisie, zo vertelde Peter Bosz op de persconferentie. Het betekent dat ook Jerdy Schouten van de partij is.

Rondom Schouten was de afgelopen weken een hoop te doen, maar het laatste nieuws was dat Bosz en hij een gesprek hebben gevoerd én dat hij AZ-uit mogelijk zou gaan halen. Dat blijkt nu ook het geval, zo liet Bosz weten tijdens het persmoment. De oefenmeester van de Eindhovenaren was wel verbaasd over de botkneuzing van Schouten.

Naast Schouten kunnen ook Noa Lang en Rick Karsdorp mogelijk negentig minuten spelen. Het duo dat dit seizoen wat kwakkelt met de fitheid, 'staat er goed voor' zei Bosz. Echt harde uitspraken kon de trainer verder niet doen. Ook Ismael Saibari is fit en kan starten in Alkmaar. Datzelfde geldt voor Ricardo Pepi, die eerder terugkeerde van de interlandperiode.

Bosz kan alleen niet beschikken over Hirving Lozano, Sergiño Dest en Joey Veerman. Zaterdagavond om 18.45 uur trappen AZ en PSV af in de Eredivisie. Bij een Eindhovense overwinning betekent dat alweer de negende op rij.