'Van Persie verrast: Noppert terug onder de lat bij Heerenveen tegen NEC'

'Van Persie verrast: Noppert terug onder de lat bij Heerenveen tegen NEC'
Vandaag om 14:00

Andries Noppert staat zaterdagavond in het doel bij sc Heerenveen tegen NEC. Volgens Omroep Fryslân heeft trainer Robin van Persie besloten Noppert de voorkeur te geven boven Mickey van der Hart.

Het is de eerste keer dit seizoen dat Noppert onder de lat staat. De keuze komt als verrassing, omdat Van der Hart tot nu toe alle wedstrijden keepte en er eerder berichten waren over spanningen tussen Noppert en Van Persie. Bij Heerenveen zouden zelfs twee kampen zijn ontstaan, één rondom Noppert en één rondom Van der Hart. Keeperstrainer Harmen Kuperus was ook niet altijd eens met de keuze voor Van der Hart, die dit seizoen al zeventien tegendoelpunten moest verwerken.

Van Persie gaf eerder aan dat beide keepers op hetzelfde niveau zitten, maar nu krijgt Noppert de kans om zich tegen NEC te bewijzen. "Een nieuwe trainer betekent nieuwe ronden, nieuwe kansen", zei Van Persie in de voorbereiding. "Maar, we gaan het iedere week weer beoordelen, zo kunnen de keepers zich elke week weer bewijzen. Het is niet zo dat ik Mickey of Andries beter vind, dat is het zeker niet."