Bosz verklaart keuzes tegen AZ en  duidt reserveplek Perisic en Tillman

Bosz verklaart keuzes tegen AZ en duidt reserveplek Perisic en Tillman

Vandaag om 18:40
Laatste update: om 18:47

Peter Bosz verraste zaterdag behoorlijk in zijn opstelling voor het duel met AZ. De oefenmeester koos ervoor om Ivan Perisic en Malik Tillman op de bank te posteren. In gesprek met ESPN gaat de trainer in op zijn opstelling tegen de Alkmaarders. 

De trainer verwacht geen moeilijkheden vanwege de afgelopen interlands. "Het is niet de eerste interlandbreak, dus de jongens hebben er ervaring mee om laat terug te komen." Toch laat Bosz een aantal spelers op de bank om rust te gunnen.

"Tillman is een van die jongens die over de plas is gekomen, dus als je op zijn positie goede vervangers hebt dan kun je hem wat rust geven", aldus de trainer van PSV. Perisic maakt tot dusver een goede indruk, maar raakt desalniettemin tegen AZ zijn basisplaats kwijt. "Omdat ik vandaag Noa wil laten spelen", zegt Bosz daarover. Bakayoko speelt aan de rechterflank, maar dat is volgens de trainer geen goedmakertje voor de mindere vorm van de Belg. "Johan is een goede voetballer, die dan even niet gespeeld heeft bij België maar bij mij een vaste waarde aan de rechterkant is."