Opstelling Feyenoord: Priske houdt vertrouwen in zijn 'winning team'

Opstelling Feyenoord: Priske verrast en geeft ervaren verdediger een basisplaats

Vandaag om 19:50

Zaterdag neemt Feyenoord het in Deventer op tegen Go Ahead Eagles. Trainer Brian Priske houdt vast aan de succesvolle formatie die de laatste twee wedstrijden heeft gewonnen, ondanks dat hij te maken heeft met een flink aantal afwezigen. Feyenoord wil de zegereeks doorzetten na overwinningen op Girona en FC Twente.

In het doel staat Timon Wellenreuther, zoals verwacht. De doelman krijgt bescherming van Jordan Lotomba op rechtsback. Centraal achterin vormt Gernot Trauner samen met de ervaren Dávid Hancko een sterk duo. Hugo Bueno zal de linkerflank van de achterhoede voor zijn rekening nemen. De linksback, die afgelopen zomer werd aangetrokken, heeft inmiddels zijn plek in het team veroverd.

Op het middenveld is Hwang In-beom de controlerende factor. De Zuid-Koreaan heeft sinds zijn komst indruk gemaakt met zijn werklust en intelligente spel, waardoor hij een sleutelrol heeft gekregen in het systeem van Priske. Naast hem staan Quinten Timber en Antoni Milambo. De jonge middenvelder beleeft zijn doorbraak bij de Rotterdammers dit seizoen.

In de aanval kiest Priske voor Ibrahim Osman op rechts. De Ghanees heeft laten zien gevaarlijk te kunnen zijn met zijn snelheid en acties. Ayase Ueda start in de spits, terwijl Igor Paixão op links speelt. Deze aanvalslinie moet zorgen voor het offensieve gevaar tegen Go Ahead Eagles.

De ziekenboeg van Feyenoord blijft goed gevuld, met onder andere Calvin Stengs, Bart Nieuwkoop, Santiago Giménez, Quilindschy Hartman en Chris Kevin Nadje. Gjivai Zechiël is ook nog niet fit genoeg om te spelen.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Trauner, Hancko, Bueno; In-beom, Timber, Milambo; Osman, Ueda, Paixão