Van Wolfswinkel emotioneel na overlijden Neeskens: zo reageert de spits

Van Wolfswinkel emotioneel na overlijden Neeskens: zo reageert de spits

19 oktober om 23:45

Ricky van Wolfswinkel heeft na het duel tegen RKC Waalwijk openhartig gesproken over de zware periode die hij doormaakt na het overlijden van zijn schoonvader, voetballegende Johan Neeskens. In gesprek met ESPN gaf de aanvoerder van FC Twente aan hoe moeilijk het voor hem was om zich op de wedstrijd te concentreren, die in 2-2 eindigde.

De spits was zichtbaar geëmotioneerd tijdens de minuut stilte voorafgaand aan de aftrap en begon in tranen aan het duel. “Ik heb het nooit zo gehad dat je er helemaal niet bij bent daarna. Je probeert je ertoe te zetten. Ja, lastig,” zocht Van Wolfswinkel naar woorden om zijn gevoelens te beschrijven.

Op 6 oktober overleed Johan Neeskens op 72-jarige leeftijd. Zijn overlijden zorgde ervoor dat op alle Nederlandse voetbalvelden een minuut stilte werd gehouden ter ere van zijn nalatenschap. Voor Van Wolfswinkel was dit moment in Waalwijk bijzonder moeilijk, omdat hij niet alleen een voetbalicoon verloor, maar ook een familielid. "Het land verliest een geweldige voetballer, een icoon. De familie verliest een vader, een schoonvader, een opa. Ik heb een hele zware tijd gehad, maar ik ben blij dat ik de jongens bij me heb die me steunen. Ik heb een geweldige familie achter me", sprak de spits duidelijk geëmotioneerd bij ESPN.

Ondanks deze emotionele last twijfelde Van Wolfswinkel er geen moment aan om deel te nemen aan de wedstrijd. Voor hem was het duidelijk dat Neeskens hem zou hebben aangemoedigd om te spelen, ongeacht de omstandigheden. "De Nees zou zeggen: ga lekker spelen, vriend", voegde hij eraan toe met een glimlach.