'Nieuwe tegenslag Frenkie de Jong: middenvelder onzeker voor duel met Sevilla'

Nieuwe tegenslag Frenkie de Jong: middenvelder onzeker voor duel met Sevilla
20 oktober om 10:35
Laatste update: 20 oktober om 11:02

Frenkie de Jong leek klaar voor een terugkeer in de basis bij Barcelona, maar een nieuwe blessure heeft roet in het eten gegooid. De middenvelder kampte eerder dit jaar al vijf maanden met een enkelblessure en nu zijn het lichte spierklachten die zijn rentree mogelijk vertragen, zo meldt Diario AS.

Coach Hansi Flick had De Jong klaargestoomd voor een basisplaats. Flick heeft altijd zijn vertrouwen uitgesproken in de kwaliteiten van de Nederlandse middenvelder. Hij waardeert volgens Diario AS vooral zijn vermogen om druk te doorbreken met zijn dribbels en zijn verrassende loopacties naar het vijandelijke strafschopgebied. Tijdens de vrijdagtraining kreeg De Jong echter last van lichte spierklachten, waardoor zijn basisplaats nu onzeker is. "We wachten tot morgen om te zien hoe Frenkie zich voelt. Hij trainde deze week goed, maar eindigde met klachten", aldus Flick.

Eerder dit seizoen maakte De Jong slechts twee korte invalbeurten, tegen Alavés en Young Boys. Flick had verwacht dat de interlandbreak hem de tijd zou geven om volledig fit te worden voor het duel tegen Sevilla. Door deze nieuwe blessure hangt niet alleen zijn basisplaats, maar ook zijn aanwezigheid in de selectie aan een zijden draadje.