Dit moet Feyenoord weten van Champions League-opponent Benfica

Dit moet Feyenoord weten van Champions League-opponent Benfica

Vandaag om 11:44

Woensdagavond staat Feyenoord voor een zware uitdaging in de Champions League tegen Benfica. De Portugezen zijn onder leiding van Bruno Lage weer in vorm, nadat ze eerder dit seizoen nog wisselvallig presteerden. Voor Feyenoord is dit een kans om zich te revancheren voor de 5-0 nederlaag in de oefenwedstrijd om de Eusébio Cup in juli. Maar wat zijn de sterke en zwakke punten van Benfica, en hoe kan Feyenoord daarop inspelen? VoetbalNieuws vertelt het je.

Dit zijn de kwaliteiten van Benfica

Benfica is een team dat vanuit de opbouw speelt, met een dynamisch middenveld als hart van het spel. Spelers als Orkun Kökçü (ex-Feyenoord), Fredrik Aursnes (ex-Feyenoord) en Florentino Luís bewegen voortdurend en vullen verschillende rollen in, afhankelijk van de situatie. Dit maakt het voor tegenstanders lastig om hen vast te zetten. Vooral Kökçü is gevaarlijk in de omschakeling, met slimme passes en het vermogen om aanvallers als Ángel Di María en oud-AZ'er Vangelis Pavlidis in kansrijke posities te brengen.

Voormalig Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü is momenteel een belangrijke middenvelder bij Benfica

Dit zijn de zwaktes van Benfica

Benfica's agressieve druk biedt kansen voor Feyenoord, vooral als ze snel en nauwkeurig spelen. De backs van Benfica, zoals Alexander Bah, schuiven vaak hoog op, wat ruimtes achterlaat die benut kunnen worden. Als Feyenoord erin slaagt om onder de druk uit te komen, liggen er mogelijkheden om de verdediging van Benfica te verrassen.

Conclusie

Feyenoord moet compact spelen en snel schakelen bij balverlies. Door de snelheid van de aanvallers kan Feyenoord profiteren van de ruimtes achter de Portugese defensie. Het is ook cruciaal om de balcirculatie van Benfica te verstoren, zodat ze minder controle over het spel hebben.

Benfica is al meer dan een jaar ongeslagen in het Estádio da Luz, wat de uitdaging extra groot maakt. Toch biedt de wisselvallige start van hun seizoen kansen voor Feyenoord om te verrassen. De wedstrijd begint woensdagavond om 21.00 uur en wordt live uitgezonden op Ziggo Sport.