'Opvallend: Feyenoord zet Youth League-trainer op non-actief, reden onbekend'

'Opvallend: Feyenoord zet Youth League-trainer op non-actief, reden onbekend'
Vandaag om 12:53
Laatste update: om 12:54

Feyenoord heeft jeugdtrainer Dennis te Braak per direct op non-actief gesteld. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Opvallend genoeg is de exacte reden voor het vertrek van Te Braak nog onduidelijk. Feyenoord is zonder hem afgereisd naar Portugal voor het Youth League-duel met Benfica, dat woensdag plaatsvindt.

De jeugdtrainer was dit seizoen gestart als hoofdtrainer van Feyenoord O19 en leidde ook het elftal in de Youth League. Eerder dit seizoen werd hij echter al teruggezet naar de rol van assistent, na een aanpassing door de nieuwe Belgische hoofd opleidingen Zeb Jacobs. Oud-prof Pascal Bosschaart nam toen de rol van hoofdtrainer over.

Hoewel het AD dinsdag het nieuws brengt dat Te Braak op non-actief is gezet, werd zijn vertrek maandag al gesignaleerd door Feyenoord Youth Watcher: "Vanuit diverse kanten hoor ik dat coach Dennis te Braak per direct stopt bij Feyenoord O19. De precieze toedracht is nog onduidelijk."

Voorlopig blijft het onduidelijk waarom Feyenoord nu helemaal afscheid neemt van de trainer, die vorig seizoen nog assistent was bij Feyenoord O21.