Wat is de capaciteit van Estádio da Luz, het stadion van Benfica?

Hoeveel supporters kunnen er in het stadion van Benfica?
Vandaag om 11:35

Op woensdagavond 23 oktober treft Feyenoord in de Champions League Benfica in het Estádio da Luz in Lissabon. Maar hoeveel mensen kunnen er eigenlijk plaatsnemen in dit iconische stadion? VoetbalNieuws.nl vertelt je meer.

Het Estádio da Luz, ook wel bekend als "A Catedral", is sinds 2003 de thuishaven van Benfica. Het werd gebouwd ter vervanging van het oude stadion met dezelfde naam, in aanloop naar het Europees Kampioenschap van 2004. Dit moderne stadion biedt plaats aan maar liefst 66.147 toeschouwers en staat bekend om de indrukwekkende sfeer die de Benfica-fans er elke wedstrijd creëren.

In het stadion zijn al vele grote wedstrijden gespeeld, waaronder de Champions League-finales van 2014 en 2020. Het is tevens een van de grootste stadions van Europa en wordt mogelijk een van de locaties voor het WK 2030, dat Portugal samen met Spanje en Marokko wil organiseren.

Hoeveel Feyenoord-fans zijn aanwezig in het Estádio da Luz?

Voor het duel tussen Benfica en Feyenoord worden er 60.000 supporters verwacht, waaronder zo’n 3.264 Feyenoord-fans. Voor de Feyenoorders is een speciale fanzone ingericht in het centrum van Lissabon, waar zij de wedstrijd kunnen voorbereiden voordat zij het uitverkochte uitvak in het stadion betreden.