Zo kijkt Alex Kroes naar de toekomst van Jordan Henderson bij Ajax

Zo kijkt Alex Kroes naar de toekomst van Jordan Henderson bij Ajax

Vandaag om 13:22

Ajax wil aanvoerder Jordan Henderson niet kwijt, zo stelt technisch directeur Alex Kroes in gesprek met het Algemeen Dagblad. De laatste weken staken er wat geruchten rondom de geroutineerde Engelsman de kop op, maar de Amsterdammers willen hem in ieder geval niet laten gaan.

Henderson werd de voorbije weken in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club Sunderland. Zelf zei de aanvoerder van Ajax daar niets over, maar verschillende Engelse media wisten te melden dat de routinier daar zelf wel open voor zou staan.

Als het aan Ajax ligt, gaat Henderson nergens heen. "Ik ben enorm tevreden met Jordan als captain, zowel binnen als buiten het veld. Wij willen hem dus niet kwijt. Wij gaan er vanuit dat hij ons helpt de verdere ontwikkeling die we momenteel als club en elftal doormaken voort te zetten", aldus Kroes tegenover het AD.

Een argument om Henderson wel te laten gaan, zou het snijden in de salariskosten zijn. Daar is Ajax sinds afgelopen zomer mee begonnen. De spelverdeler werd een jaar geleden voor 2,5 jaar vastgelegd in Amsterdam en zou met zijn loon flink op het salarishuis drukken. Het blijkt voor Kroes vooralsnog in ieder geval geen argument om Henderson daadwerkelijk te laten gaan.