Dit zegt Farioli over de vormdip van Brobbey bij Ajax

Hoe kijkt Francesco Farioli naar de vormdip van Brian Brobbey?
Vandaag om 17:10

Francesco Farioli is niet bezig met de vormdip van Brian Brobbey en wil daar ook niet over spreken. Het lukt de Ajax-spits de afgelopen tijd al niet om te scoren voor de Amsterdammers. Wat zegt Farioli voorafgaand aan het Europa League-duel tegen Qarabag over de zaak? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Tijdens de Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo was Brobbey wederom ongelukkig in zijn afronding. De Ajax-spits wist niet het net te vinden en werd na zestig minuten naar de kant gehaald. Wout Weghorst, zijn vervanger, wist het duel in Almelo geheel om te draaien en scoorde tweemaal. Dat was al meer doelpunten dan Brobbey in het gehele seizoen scoorde, want hij staat op slechts één treffer. Weghorst heeft in totaal al drie doelpunten.

Wat zegt Farioli over Brian Brobbey?

"Ik heb niet met Brobbey gezeten. Dat is ook niet nodig", zei Farioli tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan het duel in Azerbeidzjan. In Baku, de hoofdstad van het land, zal Ajax het op donderdagavond opnemen tegen Qarabag. Wie er in de spits staat is nog onduidelijk, maar daar wil Farioli niet teveel mee bezig zijn. "We moeten er geen zaak van maken. Het gaat niet alleen om Brian, maar om het team."

Waar Weghorst al drie doelpunten maken, scoorde Chuba Akpom de meeste doelpunten van de drie keuzes. De Engelsman was vooral belangrijk in de Europa League-kwalificatie en heeft vijf treffers op zijn naam. Farioli spreekt dan ook van een echt luxeprobleem. "We hebben drie heel goede spitsen. Wat dat betreft zijn wij denk ik het sterkste team in de Eredivisie. Ik denk niet dat er een andere ploeg is met meer goede spitsen. Het is aan mij het beste in ze naar boven te halen."