Sparta verrast en legt Oranje-international Olij langer vast op Het Kasteel

Sparta verrast en legt Oranje-international Olij langer vast op Het Kasteel

Vandaag om 18:35
Laatste update: om 18:36

Sparta Rotterdam heeft Nick Olij langer vastgelegd. De 29-jarige doelman, die sinds 2022 het doel van de Kasteelheren verdedigt, tekende een nieuw contract dat hem tot medio 2028 aan de club verbindt. Olij had nog een lopend contract tot de zomer van 2026, maar de club heeft besloten dit open te breken en met twee jaar te verlengen.

Olij begon zijn carrière bij Koninklijke HFC en stroomde via AZ door naar het betaalde voetbal. Na enkele jaren bij AZ, Jong AZ en een verhuurperiode bij TOP Oss, maakte hij in 2019 de overstap naar NAC Breda. In Breda groeide hij uit tot een van de beste keepers van de Keuken Kampioen Divisie, waar hij in zijn laatste seizoen werd verkozen tot Doelman van het Jaar. In 2022 volgde zijn overstap naar Sparta, waar hij meteen een cruciale rol vervulde. In zijn eerste seizoen behaalde hij met Sparta de Play-Offs om Europees voetbal, mede door twee gestopte strafschoppen in de halve finale tegen FC Utrecht.

Sparta-directeur Gerard Nijkamp reageerde enthousiast op de contractverlenging van Olij. “We zijn ontzettend blij dat we het contract van Nick met twee jaar hebben verlengd. Na de transferwindow zijn we om de tafel gegaan om te kijken wat de mogelijkheden waren om het contract van Nick open te breken. Wij zijn van mening dat we de beste Nederlandse keeper van de Eredivisie onder de lat hebben staan bij Sparta, en het is ons er veel aan gelegen om dat zo te houden", aldus Nijkamp.

Hoewel Olij nu langer vastligt bij Sparta, blijft een toekomstige transfer bespreekbaar. "We zijn ons bewust van Nick's ambitie om ooit een stap hogerop te maken, en we hebben daar ook afspraken over gemaakt in het nieuwe contract. We zullen daar niet omheen draaien", geeft Nijkamp aan op de clubwebsite. Zo heeft Sparta zowel continuïteit met Olij gewaarborgd als rekening gehouden met zijn eventuele carrièrestappen buiten Rotterdam.