Deze mijlpaal kan PSV behalen tegen PEC Zwolle in de Eredivisie

PSV staat voor bijzondere reeks: deze mijlpaal kunnen de Eindhovenaren behalen

Vandaag om 11:20

PSV Eindhoven staat voor een mogelijke mijlpaal in de Eredivisie. Na negen overwinningen op rij kan het team van trainer Peter Bosz dit weekend opnieuw een ongekende reeks neerzetten als er van PEC Zwolle gewonnen wordt. Welke mijlpaal kunnen de Eindhovenaren behalen? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Welke mijlpaal kan PSV behalen?

In de Eredivisie-geschiedenis wisten alleen een paar ploegen dit kunststukje eerder te behalen. Ajax zette in 1996 twaalf zeges op rij neer vanaf de competitiestart, terwijl Feyenoord in 1968 en AZ in 1980 ook een sterke start met tien overwinningen boekten. PSV is al twee keer eerder succesvol geweest met een serie van tien of meer, waaronder de recordreeks van zeventien zeges in 1988 en 2024.

Het halen van deze unieke prestatie garandeert overigens geen titel. PSV heeft eerder gezien hoe een sterke start niet altijd leidt tot het landskampioenschap. In 2018 bijvoorbeeld begon PSV ook uitstekend, maar werd Ajax alsnog kampioen. Toch bouwt elke zege vertrouwen en kan het de club dichter bij de felbegeerde landstitel brengen.

Hoe doet PEC Zwolle het tegen PSV?

Historisch gezien heeft PEC Zwolle weinig succes geboekt tegen PSV. In de laatste twintig ontmoetingen hield PEC de nul geen enkele keer en wist PSV maar liefst zeventien keer te winnen. Ook de meeste recente duels eindigden vaak in een ruime overwinning voor de Eindhovenaren. In het Philips Stadion is PSV tegen PEC dan ook doorgaans dominant, wat de ploeg vertrouwen geeft om deze unieke start door te zetten met een nieuwe driepunter.