Twente onderzoekt racisme tijdens duel met Lazio: "Volstrekt onacceptabel"

Twente onderzoekt racisme tijdens duel met Lazio: "Volstrekt onacceptabel"

Vandaag om 12:10

Tijdens het Europa League-duel tussen FC Twente en Lazio Roma  van donderdagavond (0-2) is mogelijk sprake geweest van racistische uitingen richting Lazio-spelers Loum Tchaouna en Fisayo Dele-Bashiru. De club uit Enschede onderzoekt de situatie en belooft stevig op te treden indien nodig, zo meldt ze op haar website.

Volgens Lazio-trainer Marco Baroni zouden de racistische geluiden richting Tchaouna en Dele-Bashiru in de slotfase van het duel hebben plaatsgevonden. Tchaouna, die kort ervoor werd gewisseld, gaf op het veld al aan dat hij geluiden hoorde vanaf de tribune die hij beschreef als oerwoudgeluiden. Op Instagram reageerde de speler met een post waarin hij zijn verontwaardiging uitte en het incident in beeld bracht. Lazio steunde hem publiekelijk met een Instagram-post, waarin ze symbolisch solidair zijn met Tchaouna.

FC Twente heeft de beschuldigingen serieus genomen en verklaarde: "Elke vorm van racistisch gedrag is volstrekt onacceptabel. Wij zullen dit onderzoeken en waar nodig keihard optreden." Trainer Joseph Oosting van Twente reageerde eveneens door te zeggen afstand te nemen van iedere vorm van racisme. De UEFA zou de situatie mogelijk ook gaan onderzoeken.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door S.S. Lazio (@official_sslazio)