Gaat Frenkie de Jong spelen in El Clásico?

Gaat Frenkie de Jong spelen tegen Real Madrid?
Vandaag om 12:22

Frenkie de Jong kan zaterdag mogelijk starten in de langverwachte Clásico tegen Real Madrid. De middenvelder kreeg woensdag voor het eerst een halfuur speeltijd in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München, na eerdere korte invalbeurten sinds zijn terugkeer.

Hoe fit is Frenkie de Jong?

De Jong liep in april een zware enkelblessure op, precies in een eerdere Clásico, en is sindsdien geleidelijk teruggekeerd. In een interview met beIN SPORTS toonde de Nederlandse international zich optimistisch over zijn herstel. "Ik voel me sterker en het gaat elke week beter", verklaarde hij. Hoewel zijn fitheid toeneemt, benadrukte De Jong dat zijn speeltijd in de Clásico afhangt van de beslissing van trainer Hansi Flick. "Het is niet alleen aan mij, maar ook aan de coach."

Het duel tegen Real Madrid is een cruciale ontmoeting, met Barcelona op de eerste plek in La Liga, drie punten boven hun eeuwige rivaal. De Jong benadrukte het belang van volledige concentratie tegen Real Madrid. "Je moet negentig minuten scherp blijven. Madrid kan in korte tijd twee of drie keer scoren, zoals we zagen tegen Dortmund", zei hij.

Met vertrouwen kijkt De Jong uit naar de confrontatie. "Dit is het grootste duel in het voetbal voor mij. De motivatie is altijd hoog", waarmee hij onderstreepte dat hij klaar is voor een mogelijke start in de Clásico.