Dit is de vermoedelijke opstelling van FC Barcelona tegen Real Madrid

Vermoedelijke opstelling FC Barcelona: gaat Frenkie de Jong starten?

Vandaag om 12:38

Zaterdagavond staat El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona op het spel, waarbij beide teams in topvorm verkeren. Met de koppositie in La Liga als inzet zullen beide ploegen niets willen laten liggen. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van Barça met je door!

Wie gaan bij Barcelona spelen tegen Real Madrid?

Hansi Flick lijkt het elftal dat tegen Bayern München overtuigde (4-1 winst) grotendeels intact te laten. Iñaki Peña staat waarschijnlijk weer op doel bij Barcelona, en de verdediging bestaat vermoedelijk uit Jules Koundé en Pau Cubarsí centraal, met Iñigo Martínez en Alejandro Balde op de flanken. Deze verdediging gaf recent weinig kansen weg aan het sterke Bayern-aanvalstrio.

Op het middenveld lijken Marc Casadó, Pedri en Fermín López de basis te vormen in de Clásico. López krijgt naar verwachting de voorkeur boven Dani Olmo, na zijn sterke optreden in de Champions League. De inzetbaarheid van Frenkie de Jong blijft onzeker; hij herstelt van een blessure en zal waarschijnlijk nog niet starten, maar mogelijk wel op de bank.

In de aanval zet Flick in op een gevaarlijk trio met Lamine Yamal, Robert Lewandowski en Raphinha, waarbij Raphinha's recente hattrick hem onmisbaar maakt. Real Madrid zal ongetwijfeld rekening houden met de in bloedvorm verkerende Braziliaan.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Barça tegen Real?

Vermoedelijke opstelling FC Barcelona: Iñaki Peña; Koundé, Cubarsí, Martínez, Balde; Casadó, Pedri, Fermín López; Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha.

De Clásico begint zaterdag om 21.00 uur in het Santiago Bernabéu en is live te volgen via Ziggo Sport.