'United wordt optie voor Brobbey als onderhandelingen met Ajax te lang duren'

11 juli 2022 om 09:50
Laatste update: 11 juli 2022 om 09:50

Manchester United trekt minder hard aan Brian Brobbey dan aanvankelijk werd gedacht, maar de club blijft een optie voor de Nederlandse spits. Dat ligt allemaal aan de onderhandelingen tussen RB Leipzig en Ajax, die tot nu toe niet voorspoedig verlopen. 

Dat weet De Telegraaf te melden. Ajax wil Brobbey dolgraag terughalen naar Amsterdam en ziet de spits naast Owen Wijndal als topprioriteit tijdens deze transferperiode. Brobbey wil zelf graag naar Ajax, maar wil ook niet te lang wachten als er tussen de onderhandelingen van de twee clubs geen progressie zit. 'Brobbey heeft inmiddels uitgesproken dat hij een voorkeur heeft voor Ajax, maar dat Manchester United een optie wordt als de onderhandelingen met RB Leipzig te lang duren', schrijft de krant. 

Het verhaal is bekend: Leipzig wil naar verluidt 25 miljoen voor de spits, terwijl Ajax niet meer dan tien miljoen euro wil betalen. De twintigjarige spits brak door bij Jong Ajax, maar voelde zich niet voldoende gewaardeerd bij de Amsterdammers en wilde meer speeltijd toen hij bij de grootmacht kwam. De Nederlander vertrok in 2021 transfervrij naar Leipzig, maar vanwege een trainerswissel kwam de speler er niet aan te pas in Duitsland. Brobbey werd het afgelopen half jaar uitgeleend aan Ajax en presteerde goed: de spits hoopt op een langer verblijf. 

#DoneDeal is een productie van VoetbalPrimeur. In deze podcast, die minstens drie keer per week uitkomt, bespreekt de redactie de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt. Voor updates en meer informatie: check Twitter en Instagram!