Berghuis is uit op revanche: 'Vorig jaar was ik even met andere dingen bezig'

30 juli 2022 om 08:00
Laatste update: 30 juli 2022 om 08:44

Steven Berghuis speelt zaterdagavond voor de tweede keer een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal met Ajax. De dertigjarige Oranje-international treft daarin wederom PSV, de club die afgelopen jaar een flink pak slaag uitdeelde. Berghuis is ‘hongerig’ en uit op revanche.

“De 4-0 nederlaag van vorig jaar was een pijnlijke”, blikt Berghuis terug in gesprek met De Telegraaf. “Maar ook een mooie stimulans om dit seizoen wel de schaal te pakken ten koste van PSV”, aldus de aanvaller, die afgelopen week nog goed was voor een doelpunt in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk.

Berghuis weet wel waarom de schaal afgelopen seizoen aan de neus van de Ajacieden voorbij ging. “Vorig seizoen waren we – net na het EK – fysiek nog niet klaar voor die wedstrijd. Veel jongens waren pas een week in training en na mijn overstap van Feyenoord was ik even met andere dingen bezig”, vervolgt de geboren Apeldoorner, die dit jaar een wat rustigere zomer beleefd. “We kregen een rode kaart en er werd een doelpunt van ons wegens net buitenspel afgekeurd. We verloren verdiend, maar misschien was dat wel de wake-up-call die we voor de rest van het seizoen nodig hadden”, blikt de Ajax-speler terug

Die wake-up-call bleek uiteindelijk goed te zijn voor Ajax. Onder leiding van de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag werd het landskampioenschap behaald. Ook werd de finale van de KNVB-beker behaald, wederom tegen PSV. Die ging uiteindelijk aan de neus van de Amsterdammers voorbij: de Eindhovenaren wonnen met 2-1.