Contractontbinding voor 21-voudig international om opmerkelijke reden bij AC Monza

21 september 2022 om 22:00

Andrea Ranocchia heeft zijn contract bij het ambitieuze AC Monza ontbonden. De Italiaanse verdediger kwam in de zomer na elf jaar voor Internazionale te hebben gespeeld pas aan bij de Serie A-promovendus.

Amper drie maanden later is zijn korstondige avontuur bij de club van Silvio Berlusconi alweer ten einde. Dat heeft alles te maken met een zware blessure die hij eerder opliep. Naar verwachting komt de international tot minimaal februari niet in actie.

Uit solidariteit naar de club heeft Ranocchia een voorstel gedaan om zijn contract te ontbinden. De mandekker wil geen salaris opstrijken in de periode dat hij uit de roulatie is met zijn blessure. Dat verzoek werd geaccepteerd door de huidige nummer achttien van de Serie A, die afgelopen zondag nog voor een daverende verrassing te zorgen door Juventus in eigen huis met 1-0 te verslaan.

Op de clubsite wordt afscheid genomen van de 34-jarige verdediger. 'AC Monza bedankt Andrea voor deze maanden samen en wenst hem het beste voor de toekomst', valt onder meer te lezen in het summiere persbericht.