Ideale Ajax-elf volgens Van der Vaart: 'Misschien is wat ik zeg ook gekkigheid'

26 oktober 2022 om 19:23

In aanloop naar de kraker tussen Ajax en Liverpool in de Arena, wordt er al volop gediscussieerd en geanalyseerd. Rafael van der Vaart geeft bij Ziggo Sport bijvoorbeeld zijn mening over welke elf er volgens hem zouden moeten starten bij de Amsterdammers.

Opmerkelijk: daarin heeft hij geen plek vrijgelaten voor Daley Blind en Dusan Tadic. "Ik vergelijk het een beetje met Liverpool. Die hebben Jordan Henderson en James Milner. Dat zijn de aanvoerders die af en toe worden opgesteld en af en toe op de bank zitten. Ik heb heel veel respect voor Blind en Tadic. Die hebben natuurlijk waanzinnig veel voor Ajax betekend, alleen op dit moment denk ik dat dit het beste is."

De ideale Ajax-opstelling van Van der Vaart: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Kudus, Klaasen; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

"Kudus en Brobbey zouden fantastisch samen kunnen spelen. Berghuis is het gewend om op rechts te spelen. Dat heeft bij Feyenoord altijd gedaan en dan kan hij alle vrijheid pakken, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Ik had Bergwijn trouwens niet eens gehaald. Die speelt het liefst op links, net als Tadic. Dan wordt het schipperen en beiden zijn niet in vorm, maar misschien is wat ik zeg ook gekkigheid", licht de oud-international verder toe.