Benzema weigert uitnodiging van president Frankrijk

'Benzema bedankt voor finale-uitnodiging van president Frankrijk'

17 december 2022 om 14:17

Karim Benzema heeft een uitnodiging van de president van Frankrijk afgeslagen. Emmanuel Macron stelde voor dat de Gouden Bal-winnaar de finale van het WK zou bijwonen van Les Bleus, maar dat zag de geblesseerde aanvaller niet zitten.

Le Parisien meldt dat Benzema de finale niet zal bijwonen. Frankrijk staat zondag tegenover Argentinië in de WK-finale. Macron was woensdag al aanwezig tijdens de halve finale tussen Frankrijk en Marokko en is opnieuw van plan in het stadion aanwezig te zijn. Frankrijk kan het derde land in de voetbalgeschiedenis worden dat een WK-titel weet te prolongeren. Naast Benzema zijn ook geblesseerde spelers als Presnel Kimpembe, Paul Pogba en N'Golo Kanté uitgenodigd.

Christopher Nkunku heefft, net als de bovenstaande drie namen, een uitnodiging geaccepteerd van de president. Benzema blesseerde zich tijdens de voorbereiding op het WK en is enigszins afstandelijk richting de ploeg en de prestaties van Frankrijk. In de buitenlandse pers schemerde door dat Benzema misschien een rol kon spelen tijdens de finale, maar bondscoach Didier Deschamps sprak dat tegen.