Premier League-clubs weten waar ze aan toe zijn: gewoon duels tijdens feestdagen

20 december 2021 om 19:27
Laatste update: 20 december 2021 om 19:48

De Premier League zal tijdens de feestdagen 'gewoon' doorgaan, zo is besloten na overleg tussen de twintig clubs. Veel Engelse teams hebben te maken met corona-uitbraken in de selectie, waardoor er stemmen opgingen om de competitie tijdelijk stil te leggen.

De Premier League kreeg de laatste weken veel te maken met het coronavirus. Vorig weekend werden er al zes duels uitgesteld in de Premier League, vanwege besmettingen bij clubs. De meeste teams die wél in actie kwamen, moesten positief geteste spelers missen.

Een aanpassing van het Premier League-programma tijdens de feestdagen werd daardoor overwogen. Dat gebeurde uiteindelijk niet: de clubs hebben besloten om gewoon door te spelen. Teams moeten wel over minimaal dertien spelers uit de A-selectie beschikken, om de wedstrijden door te laten gaan.

De Premier League-teams proberen zo min mogelijk duels uit te stellen, vanwege het bomvolle programma van dit seizoen. Er worden echter wel andere maatregelen genomen tegen corona: zo zullen er in de derde en vierde ronde van de FA Cup geen replays zijn.

Liverpool-manager Jürgen Klopp sprak zich fel uit voor het schrappen van speelrondes tijdens de feestdagen. "Het is onmogelijk, we hebben de spelers gewoonweg niet. Op tweede kerstdag en twee dagen later spelen is gewoon niet mogelijk. Natuurlijk willen we spelen, maar we hebben hulp nodig met het schema."