Gullit benieuwd naar Ajax onder Heitinga: 'Hij moet de groep voor zich winnen'

Gullit benieuwd naar Heitinga
27 januari 2023 om 20:39
Laatste update: 27 januari 2023 om 21:05

Ruud Gullit hoopt dat John Heitinga de boel weer op de rit krijgt bij Ajax, maar houdt zijn hart vast. De voormalig voetballer gaat ervan uit dat Ajax niet direct de pannen van het dak zal spelen. 

Gullit belt in bij Het Voetbal Café om zijn zegje te doen. "Het is even vervelend hier in Amsterdam. Het zal wel gek zijn dat als iemand anders ervoor staat en ze het wel goed doen, dat ze dan niet voor Schreuder speelden. Ik vind Heitinga een leuke gozer, echt top. Ik hoop hem dat het hem lukt, niet dit seizoen maar voor volgend seizoen. Richard Witsche en Reiziger zitten erbij, dat zijn toch oud-collega's. Ik hoop voor hem dat het gaat lukken. Wie er voor de groep gaat staan is ook een dingetje. Ik hoor al dat ze aan Slot trekken, ik hoop niet dat ze dat gaan doen, dat zou raar zijn."

De oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan gunt de interim-trainer het beste. "Ik ken Heitinga niet als trainer, ik ken hem als mens. Vind het een geweldige jongen en dat gun je hem gewoon. Hij moet die groep voor zich weten te winnen, maar ze moeten ook voor elkaar weer knokken. Dat hebben we dus niet gezien de laatste weken. Ik ben benieuwd hoe de reactie zal zijn. Het zou wel heel raar zijn als ze ineens de pannen van het dak spelen."