ED en VI: PSV laat oog vallen op talentvolle FC Groningen-spits Pepi

ED en VI: PSV laat oog vallen op talentvolle FC Groningen-spits Pepi
22 maart 2023 om 20:45
Laatste update: 22 maart 2023 om 20:45

PSV volgt FC Groningen-spits Ricardo Pepi, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal Intenational. De Amerikaanse spits staat onder contract bij Augsburg en speelt op huurbasis voor de Trots van het Noorden.

Pepi ligt nog tot de zomer van 2026 vast in Duitsland. 'De huidige nummer drie van de Eredivisie volgt de verrichtingen van Pepi met het oog op het volgende seizoen', schrijft VI. De talentvolle Amerikaan is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij FC Groningen. De aanvalsleider speelde tot dusver al 21 Eredivisie-duels, waarin hij goed was voor negen treffers en drie assists.

De twintigjarige spits speelde al twaalf interlands voor zijn vaderland. Hij is een bekende van Earnest Stewart, de nieuwe technisch directeur van PSV was tot voor kort namelijk directeur van de Amerikaanse voetbalbond.

Eerder vielen de namen van Milan van Ewijk (sc Heerenveen) en Ramiz Zerrouki (FC Twente) al in Eindhoven als mogelijke versterkingen voor het seizoen 2023/2024. Pepi moet de nieuwe aanvallende kracht worden in het Philips Stadion.