Verdrietig nieuws: PSV-perschef Thijs Slegers (46) overleden

Thijs Slegers overleden
27 maart 2023 om 13:00
Laatste update: 27 maart 2023 om 13:16

Thijs Slegers is maandagochtend op 46-jarige leeftijd overleden. Dat maakt PSV bekend. De voormalig perschef kreeg in oktober 2020 te horen dat hij acute leukemie had. Slegers was sinds begin februari van dit jaar uitbehandeld.

PSV maakt het op de clubsite bekend. 'Met droefenis heeft PSV maandagochtend kennisgenomen van het overlijden van collega Thijs Slegers. Hij overleed na een oneerlijke strijd tegen zijn slopende ziekte. Hij werd 46 jaar.'

Slegers voegde zich in 2015 bij PSV als perschef. Na de diagnose van acute leukemie onderging de perschef van PSV chemotherapie en kon hij even later aan het werk. Het werd begin dit jaar echter duidelijk dat Slegers niet meer van de ziekte zou genezen. 

Slegers gebruikte zijn medische aandoening om landelijk bekendheid te geven aan het belang van stamceldonoren. Meer dan tienduizend donoren meldden zich uiteindelijk aan bij donorportaal Matchis en bloedbank Sanquin. Het verhaal van Slegers heeft ontzettend veel mensen geïnspireerd om donor te worden. Slegers was uiteindelijk achttien jaar actief als voetbaljournalist en zeven jaar bij PSV.