Feyenoord-selectie wist niet van puntverlies Ajax: 'De trainer zei niets'

Feyenoord-selectie wist niet van puntverlies Ajax: 'De trainer zei niets'
2 april 2023 om 16:34

Feyenoord gebruikte het gelijkspel van Ajax niet als brandstof voor de overwinning op Sparta volgens Orkun Kökçü. Sterker nog: de Rotterdammers wisten niets van het puntverlies van de Amsterdammers af. Daarnaast heeft de Turkse middenvelder aan dat Feyenoord klaar is voor het duel met Ajax woensdag. 

"Hoeveel hebben ze gespeeld? Ik wist het echt niet", reageert Kökçü voor de camera bij ESPN als hij de vraag krijgt of het Ajax-puntverlies brandstof voor Fetenoord was. "De trainer heeft niets gezegd in de kleedkamer. Hij had het er niet over. In de rust zei hij al dat we iets heel moois konden doen vandaag. We hadden geen idee waarom. Voor ons is het lekker dat we nu acht punten voor staan."

Ondanks de souvereine overwinning van Feyenoord, heeft de middenvelder nog wel een puntje van kritiek. "We komen op voorsprong, maar hoe die tegengoal valt, dat mag niet. Hij dribbelt een hele helft richting de goal en mag schieten. Dat is iets wat beter moet." Bovendien kon Sparta ook op voorsprong komen na een levensgrote kans en een gemiste penalty van Vito van Crooy. "Het was een wake-up call net voor rust."

Met acht punten voorsprong op Ajax en PSV is Feyenoord dicht bij de titel. "Ik denk dat we hetzelfde moeten doen als heel het seizoen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Elk duel moeten we alles geven. We kunnen niet verzaken, want dat krijgen we het gewoon moeilijk."

De eerstvolgende wedstrijd die voor de Rotterdammers op het programma staat is De Klassieker tegen Ajax. Kökçü heeft er alle vertrouwen in. "We strijden op drie fronten. In elk toernooi willen we het hoogst haalbare. Dat is in de KNVB Beker net zo. We zijn klaar voor woensdag."