Slot teleurgesteld na bekerfiasco: 'Niets met voetbal te maken'

Slot zwaar teleurgesteld na bekerincident: 'Het heeft niets met voetbal te maken'

6 april 2023 om 06:47

Feyenoord-trainer Arne Slot is zwaar teleurgesteld na het uit de hand gelopen bekerduel met Ajax. Davy Klaassen kreeg een aansteker op zijn hoofd en bloedde flink, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt.

Slot meldde zich na afloop van het duel, dat Ajax uiteindelijk met 1-2 won, bij ESPN. Slot wordt gesteld dat het de afgelopen maanden juist hosanna was bij de club. "Dan is het nu 180 graden het tegenovergestelde, en dan heb ik het niet over de wedstrijd. Dan heb ik het over het incident dat plaatsvindt. Dat wil je absoluut niet zien op een voetbalveld, laat zien bij de club waar jij hoofdtrainer bent. Dat is een ontzettend teleurstellend moment, daar kun je veel ergere woorden voor gebruiken. Dan heeft het niks meer met voetbal te maken en is het allemaal raar, maar wel het moment waar je over moet spreken."

De trainer geeft toe dat voor het incident ook al met voorwerpen werd gegooid. "Ik zag toen de Ajax-spelers gingen warmlopen al dat er met dingen werd gegooid, toen werd het beperkt tot bierglazen van plastic. Dat is ook al niet goed te keuren. Toen het opstootje kwam, had ik nog niet gezien dat dit soort voorwerpen (aansteker, red.) gegooid werden."

Een directe oplossing voor het toenemende supportersgeweld heeft Slot niet. "Er is meer irritatie in de samenleving, dat is niet alleen in het voetbalstadion. Daar gaat het in dit geval wel om. Negentig procent van onze fans steunen ons fantastisch, maar dit is natuurlijk verschrikkelijk."