Klaassen over incident

Klaassen: 'Er was een opstootje, ik ging erheen om het rustig te houden'

6 april 2023 om 08:50

Davy Klaassen maakte woensdagavond de winnende treffer in de halve finale van de KNVB Beker, maar kreeg ook een aansteker tegen het hoofd gegooid. De middenvelder wilde koste wat kost het duel uitspelen, maar moest uiteindelijk toch naar de kant. 

Klaassen spreekt via de kanalen van Ajax over het veelbesproken incident. "Er was een soort van opstootje, ik ging erheen om het rustig proberen te houden. Toen kwam er ineens iets op mijn hoofd. Ik was eerst boos. Het is moeilijk uit te leggen wat je dan voelt. Het deed pijn in het begin, maar dat veranderde best snel in boosheid."

De wedstrijd werd gestaakt en vervolgens werd een kwartier lang besproken wat de volgende stap zou worden. "Het werd stilgelegd, en we dachten: wat gaat er nu gebeuren? De directeuren waren er ook bij. Uiteindelijk dachten we wel dat we niet naar huis zouden gaan. Je wil niet hier voor buigen. Het zijn geen leuke dingen, maar uiteindelijk zijn we er om te winnen en dat is gebeurd."

Klaassen zorgde hoogstpersoonlijk voor de 1-2, waardoor Ajax het 30 april tegen PSV opneemt in de finale. "Ik denk dat ik goed erachter aan kwam en op het goede moment op de goede plek was, dat was prima. De doelman kwam ook nog, maar dan is het alles of niks. Na het incident had ik een kloppend gevoel en kon ik niet focussen."