Ricardo Pepi wil niet terugkeren bij FC Augsburg

Pepi is duidelijk over zijn toekomst: 'Ik wil niet terug naar Augsburg'

8 april 2023 om 18:45
Laatste update: 8 april 2023 om 18:50

Ricardo Pepi wil niet terugkeren bij FC Augsburg. De spits die dit seizoen wordt verhuurd aan FC Groningen is niet blij met de manier waarop de Duitse club hem heeft behandeld. Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Feyenoord en PSV de verrichtingen van de 20-jarige aanvaller nauwlettend in de gaten houden.

Pepi ligt nog tot 2026 vast bij Augsburg, dat via trainer Enrico Maassen en sportdirecteur Stefan Reuter liet weten Pepi niet te willen verkopen in de zomerse transferperiode. De 20-jarige Amerikaan wil niet meer uitkomen voor de Duitse club en dat kan zijn zaakwarnemer Jaime Garcia wel begrijpen. "Een club die een speler haalt is niet alleen verantwoordelijk voor zijn ontwikkeling als voetballer, je hebt ook te maken met een mens. Als de trainer en directeur in Augsburg vier woorden met hem hebben gewisseld, zijn dat er nog veel", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

"Voor mij is het duidelijk: ik wil niet terug naar Augsburg", vertelt Pepi zelf. "Dat heb ik de club ook al laten weten. Er zijn me dingen voorgespiegeld en beloofd die niet waargemaakt zijn. Dan is het simpel: dan moet je op zoek naar een andere club. Mijn kant van het verhaal is helder: door de manier waarop ze mij behandeld hebben is teruggaan naar Augsburg geen optie."