'RvC Ajax van plan om zichzelf 'zeer forse loonsverhoging' te geven'

'RvC Ajax van plan om zichzelf 'zeer forse loonsverhoging' te geven'
18 april 2023 om 13:15

De Raad van Commissarissen is van plan om zichzelf een 'zeer forse loonsverhoging' te geven, meldt RTL Z. De raad wil 35.000 tot 50.000 euro per jaar gaan betalen aan de commissarissen.

Tot op heden werkt een commissaris van Ajax op vrijwillige basis voor de Amsterdamse club, maar daar gaat naar verluidt verandering in komen. 'De raad stelt nu voor om commissarissen 35.000 tot 50.000 euro per jaar te gaan betalen', schrijft RTL Z. De RvC wil het nieuwe beloningsvoorstel op 26 mei tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering in stemming brengen.

Pier Eringa, de kersverse voorzitter van de RvC, ontvangt direct een mooi extraatje. Dit geldt ook voor Jan van Halst, die onlangs aangesteld werd als commissaris voetbalzaken. 'De voorzitter en de commissaris voetbalzaken krijgen daar nog een toeslag van 15.000 euro per jaar bovenop', aldus RTL Z.

Het zijn van commissaris bij Ajax is geen fulltimebaan. 'Veel commissarissen combineren het met andere banen, bestuursfuncties of commissariaten. Bij grote beursgenoteerde bedrijven (Ajax is een kleintje) ligt de vergoeding meestal tussen de 80.000 en de 120.000 euro.'