Wie is Lukas Willen, het door PSV begeerde lichtpuntje van Zulte Waregem?

Dit is Lukas Willen die mogelijk een transfer maakt naar PSV
25 april 2023 om 14:13

Dinsdagochtend bracht Het Nieuwsblad naar buiten dat PSV meermaals op de tribune heft gezeten voor Luuk Willen, een centrale verdediger van Zulte Waregem. Wie is deze twintigjarige speler van de club die onlangs uit de Jupiler Pro League degradeerde? VoetbalNieuws zet hem voor je in de schijnwerpers.

Het in Oudenaarde geboren lichtpuntje voor Zulte Waregem

Willen werd op 25 april 2003 in het Belgische Oudenaarde geboren. Al op jonge leeftijd werd hij kort bij KSMK Deinze gehaald, waarna het grote Club Brugge hem oppikte. Daar doorliep hij liefst twaalf jaar lang de jeugdopleiding, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam hij niet. In de zomer van 2021 sloot hij aan bij de B-kern van Zulte Waregem, de club waarvoor hij afgelopen zomer zijn eerste profcontract tekende.

Aan het begin van dit seizoen maakte Willen zijn debuut als invaller voor Zulte Waregem. Begin oktober knokte hij zich in de basis van de Belgische laagvlieger waarna het hard ging met de verdediger: in dezelfde maand werd hij nog gekozen als speler van de maand bij de club. In totaal kwam Willen dit seizoen tot 19 optredens in de Jupiler Pro League waarin hij één keer tot scoren kwam en één assist gaf. Helaas kon hij samen met Ruud Vormer niet voorkomen dat de club onlangs degradeerde uit de Jupiler Pro League.


Willen met Zulte Waregem in de achtervolging tegen Standard Luik

Willen: mogelijke oplossing voor 'één van vijf' transferpriorieiten

Willen is een verdediger die over het algemeen links in het centrum speelt. De Belg is dan ook linksvoetig en zou in Eindhoven de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Olivier Boscagli en Jarrad Branthwaite. Van laatstgenoemde is het niet zeker dat hij aankomend seizoen nog in Nederland actief is. Van PSV is bekend dat ze graag door willen met de Engelsman, maar zijn werkgever Everton heeft een flink prijskaartje om zijn nek gehangen.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder al dat het versterken van het hart van de verdediging één van de vijf transferprioriteiten van aankomende zomer zal worden. Daar zou de jongen Willen dan ook als één van de oplossingen voor kunnen worden gezien.