Van Basten heeft medelijden met Timber : 'Loopt met vuilnismannen om zich heen'

Van Basten heeft medelijden met Timber : 'Loopt met vuilnismannen om zich heen'

2 mei 2023 om 08:12
Laatste update: 2 mei 2023 om 10:14

Marco van Basten heeft medelijden met Jurriën Timber. De Ajax-verdediger kan moeilijk uitblinken in het elftal van de Amsterdammers, dat volgens de analist uit 'een stel vuilnismannen' bestaat. Dat vertelt hij bij Rondo op Ziggo Sport.

Van Basten heeft de bekerfinale gezien en verbaast zich over het niveau van Ajax. "Ik zat te kijken en ik dacht: Je moet een verdomd goede voetballer zijn om uit te blinken bij Ajax", verkondigt de Nederlandse oud-spits. Timber maakt eveneens weinig indruk, maar volgens Van Basten ligt dat niet aan hem. "Je wordt door niets en niemand geholpen. Zo'n jongen als Timber is een goede speler, maar die loopt met een stel vuilnismannen om zich heen. Hij kan geen normale bal afspelen aan hen. De rechtsback, de linksback, de keeper en iedereen die voor hem loopt. Het is zo heel moeilijk voetballen, hoor."

Brian Brobbey was ook prominent aanwezig in de verloren bekerfinale tegen PSV, maar imponeerde Van Basten niet. De kwaliteiten van de spits wekken vraagtekens op bij de analist. "Zijn techniek is dusdanig matig dat hij grote kansen mist. Brobbey is wel een jongen die ervoor gaat. Hij is sterk en voor het doel gevaarlijk, maar we hebben het over een spits van de Ajax-opleiding. Dan vind ik de techniek van Brobbey wel erg beperkt", stelt Van Basten bij het praatprogramma.