'Operatie-Messi krijgt vorm: Barcelona komt met 'één-plus-één-contract' aanzetten'

Barcelona heeft een concreet plan voor Messi
4 mei 2023 om 09:04

FC Barcelona heeft een plan gesmeed om Lionel Messi weer te verwelkomen. De Argentijn vertrekt komende zomer bij Paris Saint-Germain, waardoor de Catalanen hun kans schoon zien om toe te slaan.

Barcelona moet zich houden aan de richtlijnen van La Liga, waardoor Messi voor een kwart van zijn laatste loonstrook in Catalonië kan terugkeren bij de club. Volgens SPORT kan Messi 25 miljoen euro bruto gaan verdienen per seizoen. Dat komt neer op ongeveer dertien miljoen euro, waarmee hij samen met Robert Lewandowski grootverdiener van Barcelona wordt.

Er ligt een tweejarig contract voor Messi klaar in Camp Nou, maar deze heeft een opmerkelijke constructie. Het zou gaan om een 'één-plus-één-contract', wat betekent dat de Argentijn in ieder geval voor één jaar in Barcelona blijft en zelf na dat jaar de keuze heeft om daar nog een extra seizoen aan vast te plakken.

De eerste stappen in 'operatie-Messi' zijn dus gezet, Barça zal nog altijd concessies moeten doen. De Spaanse grootmacht moet budgettair gezien nog ruimte creëren om aan de regels van de Financial Fair Play te kunnen voldoen.