PSG staat pal achter Messi en Neymar: 'Niets kan zulke acties rechtvaardigen'

Paris Saint-Germain heeft Messi en Neymar verdedigd
4 mei 2023 om 09:21

Paris Saint-Germain is niet te spreken over het gedrag van de supporters jegens Lionel Messi en Neymar. De Franse club dient zich genoodzaakt om een statement af te geven na de situaties in de straten van Parijs.

Begin deze week kondigde Paris Saint-Germain aan dat Messi een schorsing van twee weken is opgelegd wegens het overslaan van een training wegens een commercieel bezoek aan Saudi-Arabië. Eén dag later bracht Fabrizio Romano dat de Argentijn de club aankomende zomer zeker gaat verlaten. Dat bleek olie op het vuur bij de supporters: een deel van de fans trok naar het stadion om zijn onvrede te uiten over Messi en later werd ook het huis van Neymar bezocht.

'Paris Saint-Germain veroordeelt de beledigende en intolerante acties van een kleine groep individuen. Wat de verschillen ook zijn, niets kan zulke acties rechtvaardigen. De club geeft zijn volledige steun aan de spelers, het management en iedereen die geraakt wordt door dit schandelijke gedrag', aldus het statement op de officiële kanalen.

Messi is al langer het slachtoffer van boe-geroep van de supporters van PSG. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de contractverlenging die er maar niet van is gekomen. Neymar is om verschillende oorzaken al langer de gebeten hond in Parijs.