'Mislintat laat weinig mensen toe in zijn besluiten, dat vind ik super risicovol'

Freek Jansen over de eerste weken van Sven Mislintat bij Ajax
11 mei 2023 om 16:24

Ajax-watcher Freek Jansen stelt dat Sven Mislintat, de kersvers technisch directeur van de Amsterdammers, weinig mensen toelaat in zijn beslissingen. Dat vertelt de journalist in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. Hij noemt het risicovol, vooral omdat de Duitser veel op zijn bordje heeft liggen.

Jansen vertelt dat Mislintat drie dagen in de week in Amsterdam werkt, en de rest vanuit Duitsland doet. "Vanaf 19 mei is hij officieel in dienst, dus dan verwacht men hem wel vaker. Maar de afgelopen dagen hoor ik binnen Ajax dat hij in zijn keuzes weinig mensen toelaat. Dat vind ik super risicovol. Er liggen behoorlijk wat dingen op zijn bordje."

"Maar ja wie moet hij dan toelaten?", zo vervolgt Jansen. "Misschien wel Maurits Hendriks, misschien wel Edwin van der Sar. Van der Sar zou dat niet moeten willen. Volgens mij wil hij dat ook niet, want hij heeft een halfjaar gemerkt dat dat niet zijn ding is… het voetbalgedeelte. Waarom zou hij dan nu in een keer wel weer over trainers mee moeten praten? En Hendriks, ja… daar hoor je toch wel heel veel verhalen over waarvan ik denk; die vergaloppeert zich ook wel op heel veel vlakken."

Eén van de agendapunten van Mislintat is uiteraard het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. "Hij realiseert zich dat die keuze de belangrijkste is die hij gaat maken. Daarnaast moet hij de scouting vorm gaan geven en hij moet iemand leiding gaan geven over de jeugdopleiding. Er moet ook flink doorgeselecteerd worden in de selectie."

Ondanks dat stelt Jansen dat Mislintat niet de garantie heeft dat het met een trainer van buitenaf beter gaat, want dat zou zijn persoonlijke voorkeur zijn. Hij hoort namelijk goede geluiden over John Heitinga, met wie de spelers zouden weglopen. "Wat je echt over Heitinga hoort, is dat hij echt een heel talentvolle trainer is. Hij heeft zich door de jaren heen geweldig ontwikkeld en hij communiceert heel sterk. Het is vooral iemand die de club van binnen kent. Iemand die weet: dit moet er gebeuren met de club."